Marcați
Țîrdea: Sub dirijarea «înțeleaptă» a lui Filip, țara a ajuns la marginea prăpastiei economice
Despre aceasta scrie politologul și deputatul PSRM Bogdan Țîrdea comentînd «realizările» Guvernului condus de Pavel Filip.

“În primele trei luni ale anului 2016, volumul producției industriale a scăzut cu 2,3%, volumul mărfurilor transportate s-a micșorat cu 13,8%, volumul total al exporturilor a scăzut cu 14,5%, acumulările veniturilor și transferurilor s-au micșorat cu 9%, investițiile internaționale în economie au scăzut de 3,4 ori”, menționează politologul.

Potrivit deputatului în istoria Moldovei nu există o guvernare mai proastă decît cea de acum.

“S-au redus dramatic cheltuielile în sănătate (cu 42%) și educație (cu 14%). Salariul real s-a micșorat cu 4,9% și perspectivele sunt sumbre.
Salariile sunt achitate din contul creditelor interne de la băncile comerciale la un procent de 16-20 anual. Datoria internă de stat a crescut în I trimestru cu un miliard de lei. Adică cîte 10 milioane pe zi! În istoria țării nu au fost așa precedente!”, subliniază Bogdan Țîrdea.
ACTUALITATI

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).