Marcați
Marea Britanie: Principalii miniștri ai guvernului Theresa May
Principalii miniștri ai noului guvern britanic format miercuri de premierul Theresa May sunt:

— Cancelar al Eșichierului (ministrul de finanțe): Philip Hammond, 60 de ani. Șef al diplomației în executivul lui David Cameron, Philip Hammond, îi va succeda lui George Osborne, care a condus Ministerul de Finanțe începând din anul 2010.

—Ministru de externe: Boris Johnson, 52 de ani. Excentricul edil al capitalei britanice a fost unul dintre liderii taberei care a susținut ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar la referendumul din 23 iunie.

—Ministru pentru ieșirea din UE: David Davis, 67 de ani. Este un fost secretar de stat pentru afaceri europene care a militat în favoarea Brexitului.

—Ministru de interne: Amber Rudd, 52 de ani. Deocamdată este singura femeie din executivul britanic pe lângă premierul Theresa May.

—Ministru al apărării: Michael Fallon, 64 de ani. Și-a păstrat portofoliul.

—Ministru pentru comerțul internațional: Liam Fox, 54 de ani. Fost ministru al apărării în perioada 2010-2011. A fost unul dintre cele cinci oficiali care au candidat pentru șefia conservatorilor și a guvernului după demisia lui David Cameron.

Portofoliul Justiției urmează să fie atribuit.

Presa britanică este de părere că noul guvern va include mai multe femei decât până în prezent.

AGERPRES.ro
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).