Marcați
Irina Vlah: Posturile de televiziune rusești vor fi difuzate în Găgăuzia, în pofida modificărilor la Codul audiovizualului
Posturile de televiziune rusești vor difuza pe teritoriul Găgăuziei, în ciuda modificărilor operate de către parlament în Codul audiovizualului al Republicii Moldova, a declarat bașcanul Irina Vlah.

Într-un mesaj publicat de serviciul de presă al bașcanului autonomiei, Irina Vlah și-a exprimat îngrijorarea profundă în legătură cu adoptarea în parlament în prima lectură a unei serii de modificări în legislația privind televiziunea.

"Este regretabil faptul că, în loc să rezolve problemele concetățenilor noștri, autorii proiectului de lege și majoritatea parlamentară care îi susține, iarăși sunt preocupați de căuarea "coloanei a cincea" în interiorul țării și lupta cu mitiologica "amenințare externă", - se menționează în comunicat.

Bașcanul Găgăuziei consideră că modificările examinate de parlamentari, vizează excluderea emisiunilor rusești din cîmpul audiovizualului, precum și a limbii ruse din sfera publică a Republicii Moldova, informează portalul de știri Gagauzinfo.MD.

Conducerea Găgăuziei, de asemenea, a menționat că modificările vin în contradicție cu interesele și nevoile locuitorilor din autonomia Găgăuză și va întîlni un răspuns adecvat din partea Comitetului Executiv.

"În cazul în care majoritatea parlamentară va aproba modificările legislative la Codul audiovizualului, rețelele de cablu din autonomie vor continua să difuzeze posturile de televiziune ruse și altele în volum deplin", se spune în declarația bașcanului Irina Vlah.

Parlamentul a adoptat joi, 7 iulie, în prima lectură trei proiecte de amendamente la Codul audiovizualului. Este vorba despre proiectele de lege, autorii unuia dintre care sunt democrații, celui de-al doilea - liberalii și celui de-al treilea - guvernul.

Proiectul de lege al democraților permite difuzarea programelor informative şi emisiunilor politico-analitice produse în statele membre ale UE, SUA, precum şi statele care au ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Rusia nu se regăsește printre aceste țări.

Pentru limitarea difuzării programelor televiziunii rusești au votat doi deputați care reprezintă Partidul Democrat. Este vorba despre Nicolai Dudoglo și Cornel Dudnic.

gagauzinfo.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).