Marcați
Îngrășăminte din pomi de Crăciun
Sute de pomi de Crăciun au fost aduși de locuitorii Capitalei la platformele de colectare a deșeurilor menajere. Ei au fost transportați de Direcția Generală Locativ-Comunală și Amenajare, pentru a fi tocați. Ulterior, rumegușul va fi folosit în calitate de îngrășământ organic pentru florile plantate de angajații Regiei ”Spații verzi”.

După ce au fost colectați din curțile blocurilor, de la platformele de deșeuri și de pe străzi, brazii au fost aduși la stația de tocare, unde sunt depozitate crengile și frunzele uscate din parcuri, ne-a spus adjunctul directorului întreprinderii municipale ”Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, Andrei Grafov.

Andrei Grafov, adjuntul directorului Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi: „Decizia de a colecta brazii este evident o decizie rațională, pentru a-i transporta la platforma pe care o avem pentru deșeurile vegetale, din care ei sunt tocați, depozitați și se obține în final humusul, care este administrat drept îngrășământ. Această procedură nu este doar pentru brazi. Sunt și ramurile tocate de la arborii defrișați și curățați din oraș, de către serviciul nostru. Respectiv, se obține materialul acesta biologic, care noi îl administrăm ca îngrășământ”.

Este pentru al doilea an când pomii de Crăciun sunt colectați în mod centralizat și duși la stația de tocare. Până de curând, aceștia erau aruncați la groapa de gunoi, a precizat adjuntul directorului întreprinderii municipale ”Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, Andrei Grafov.

Andrei Grafov, adjuntul directorului Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi: „Anii precedenți, evident, brazii, marea majoritate, erau aruncați. Pare-mi-se, de anul trecut, inclusiv și acesta, brazii sunt colectați și tocați. Continuăm pentru a colecta brazii și sperăm că fiecare cetățean o să facă pasul corespunzător, pentru a depozita în locul în care este necesar, ca, ulterior, să fie transportați. Se colectează și se transportă de către Direcția Locativ-Comunală, după care - de către asociație noastră sunt tocați”.

Direcția Generală Locativ-Comunală și Amenajare va continua colectarea brazilor și pe parcursul săptămânii următoare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).