Marcați
Soțul ministrei Finanțelor, Natalia Gavriliță, este responsabil de… schemele de la vamă!
Regii Vămii revin în forță, titrează jurnaliștii de investigație de la Scheme.md. Soțul noii ministre a Finanțelor din Guvernul Sandu este responsabil de scheme de corupție la vama Republicii Moldova.

Vladimir Gavriliță (soțul Nataliei Gavrilita-Catrinescu), originar din Sadova, satul de baștina al președintelui Dodon, deține funcția de consultant al Prim-Ministrului, responsabil pe domeniul organelor de forță și prevenirea spălării banilor. Aceasta funcție este plătită din bani europeni.

În momentul în care soția lui Gavriliță a fost învestită în calitate de Ministru al Finanțelor, căruia i se subordonează Serviciul Vamal, Vladimir, arată sursele și informațiile noastre a devenit un fel de responsabil netitular pe procesele din Vamă, iar personajele menționate anterior încearcă sa deschidă prin el portița de revenire in cărți.

Este o deraiere gravă de la principiile unui stat de drept un conflict de interese generat de faptul că ambii soți activează în cadrul aceluiași Guvern în funcții importante, mai ales când activează pe domenii conexe. Nu destul de gravă si pentru guvernare, care închide ochii la aceste “mici neconcordanțe” cu principiile funcționării unui stat de drept.

Și ca sa fie clar cine sunt acei care se vor reveniți și mai puternici ca niciodată, jurnaliștii de investigație vor trage ușor paravanul ca să se întrevadă vârfurile tentaculelelor caracatiței vamale.

Scheme.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).