Marcați
Burse de excelență pentru doctoranzi
21 de doctoranzi vor beneficia de bursa de excelență a Guvernului pentru anul 2021, în mărime de 2.500 de lei, iar cinci - de bursa în domenii ale științei, de 2.000 de lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi la ședința Guvernului. Potrivit ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Pogolșa, scopul proiectului este motivarea tinerilor să se implice în activitățile de cercetare și dezvoltare.

Liliana Pogolșa, ministrul Educației, Culturii și Cercetării: „Acordarea burselor de merit, începând cu anul 2021 este pentru studenții doctoranzi înamatriculați atât la forma de învățământ cu frecvența la zi, cât și cu frecvență redusă. De asemenea, o altă prevedere vizează participarea în cadrul concursului atât a studenților doctoranzi, finanțați din bugetul de stat, cât și cei în bazpă de contract. Bursa de Excelență a Guvernului Bursa pe domenii științifice se acordă studenților doctoranzi anual, pentru un an calendaristic, care înregistrează performanșe academice deosebite”.

În total, la concurs au fost depuse 38 de dosare din partea a șase instituții de învățământ superior. Acestea au fost evaluate de șase grupuri de experți, formate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Banii pentru burse au fost planificați în bugetul de stat.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).