Marcați
Năstase: Constituția trebuie respectată
Constituția spune foarte clar că președintele țării trebuie să ofere soluții în situațiile de criză politică. Declarația îi aparține liderului PPDA, Andrei Năstase. Acesta i-a sugerat Maiei Sandu să nu încalce Legea Supremă și să propună un candidat pentru funcția de prim-ministru. De asemenea, a subliniat că este singura posibilitate legitimă de a provoca alegerile parlamentare anticipate.

Fostul partener politic al Maiei Sandu s-a arătat nemulțumit de faptul că actualul președinte trage de timp și blochează intenționat procedura de declanșare a alegerilor anticipate.

Andrei Năstase, președintele Platformei DA: „Iată că noi avem deja cam patru săptămâni din momentul în care ar fi putut fi declanșată o asemenea procedură, dar nu a fost. Lupta continuă, mai ales pe timp de criză, pe timp de pandemie, pe timp de sărăcie nu ne duce prea departe. Cred că trebuie găsite soluții”.

Încercările actualului președinte de a ocoli prevederile constituționale nu sunt agreate de Năstase.

Andrei Năstase, președintele Platformei DA: „Când este vorba de Constituție, Constituția trebuie respectată, iar rigorile Constituției trebuie puse în aplicare”.

Un blocaj politic similar a avut loc în România, acum un an, când a căzut Guvernul Orban. În plină criză politică, președintele român a ales să respecte Constituția – a inițiat consultări politice și a desemnat un candidat pentru funcția de prim-ministru, amintește Andrei Năstase.

Andrei Năstase, președintele Platformei DA: „Și atunci domnul președinte Iohannis a ales calea constituțională. De asta spun că, calea constituțională este cea mai corectă. Dialogul dintre parteneri și no doar dintre parteneri, este important, pentru că un președinte, un prim-ministru, un alt funcționar public trebuie să caite soluții”.

Andrei Năstase i-a transmis Maiei Sandu că poate miza oricând pe ajutorul PPDA în procesul de declanșare a alegerilor anticipate.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).