Marcați
Boboteaza pe stil vechi
Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc astăzi Botezul Domnului, numit în popor și Boboteaza. Este ziua când Mântuitorul a fost botezat în apele Iordanului. În toate bisericile din ţară sunt oficiate servicii divine, iar preoții sfințesc Agheasma Mare.

Potrivit tradiției, în această zi, oamenii se scaldă în apa rece ca gheața din lacuri sau râuri, pentru a fi ocrotiți de boli și de necazuri pe parcursul întregului an. În context, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au lansat mai multe recomandări.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, intrarea în apa rece se poate realiza în grupuri mici, pentru a evita spargerea gheții și cazurile de prăbușire. Oamenii sunt îndemnați să fie prudenți și să intre sub apă doar dacă au o condiție fizică bună.

Mai mult, este interzis accesul în apă al minorilor, fără supravegherea părinților. Salvatorii au anunțat că, pe parcursul zilei, se vor afla în preajma bazinelor acvatice, pentru a monitoriza situația. În caz de situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze la serviciul 112.

Boboteaza este una dintre cele 12 sărbători creştine importante ale anului.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).