Marcați
67 de țări în ”zona roșie”
Ministerul Sănătății a făcut publică lista actualizată a țărilor din așa-zisa ”zonă roșie”. Spre deosebire de precedenta, în ea au fost incluse mai multe state, inclusiv Bulgaria și Germania. Cetățenii care vor reveni din ele sau le vor tranzita vor fi obligați să respecte regimul de carantină timp de două săptămâni. Regula intră în vigoare de astăzi.

În lista revizuită, prezentată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, sunt 67 de țări, cu șapte mai mult față de lista publicată acum două săptămâni. Printre acestea - Cehia, Franța, Israel, Italia, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, România, Rusia și Ucraina. La întoarcere din aceste state, cetățenii vor completa fișa epidemiologică și vor trebui să se autoizoleze.

Criteriu pentru includerea în ”zona roșie” a statelor este incidența cazurilor de COVID-19 mai mare sau egală cu 50, raportat la 100 de mii de cetățeni. Lista este actualizată o dată la 14 zile, vineri, şi intră în vigoare din lunea săptămânii următoare. Documentul poate fi accesat pe paginile web ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).