Marcați
Guvernul a conferit 11 Diplome de Onoare angajaților Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”
Cu ocazia aniversării a 75 de ani de la fondarea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, premierul Ion Chicu a participat astăzi la ședința festivă a Senatului. Evenimentul a fost prezidat de rectorul Universității Emil Ceban și a continuat cu Gala Laureaților. Ion Chicu a felicitat membrii Senatului și personalul didactic pentru activitatea profesională de-a lungul anilor și consolidarea prestigiului Universității. Premierul a exprimat convingerea că USMF este un adevărat patrimoniu științific - unul din pilonii în jurul căruia țara noastră va renaște și va prospera.

Premierul a menționat că anul 2020 este anul care aduce în prim plan importanța dezvoltării adecvate și continue a sistemelor de sănătate. În context, Ion Chicu a adresat un mesaj de mulțumire profesorilor, medicilor, rezidenților și studenților care pe lângă activitatea academică muncesc asiduu în spitalele țării pentru a salva viețile oamenilor.

În semn de apreciere a contribuției la dezvoltarea învățământului superior medical și farmaceutic, a științei și practicii medicale, pentru aport substanțial în procesul de pregătire profesională a medicilor, Guvernul a conferit astăzi 11 Diplome de Onoare angajaților Universității.

Pe parcursul a 75 de ani de activitate, Universitatea a pregătit peste 42 de mii de medici şi farmaciști, dintre care peste 7000 activează în instituții medicale din străinătate.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).