Marcați
46 de intoxicaţii cu ciuperci
Sezonul ciupercilor de pădure face noi victime. Doar pe parcursul săptămânii trecute, 46 de oameni au apelat la medici, după ce s-au intoxicat cu aceste alimente. Este vorba de 35 de adulți şi 11 minori, se arată într-un comunicat de presă la Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Din numărul total al celor care au acuzat simptome ale intoxicației, 43 au fost internați. Cea mai neagră zi, potrivit serviciului de urgenţă, a fost 19 octombrie. Atunci, medicii de pe ambulanțe au fost solicitați în 12 cazuri. S-au intoxicat cu ciuperci nouă adulți şi trei minori, inclusiv unul de doar patru ani.

Șeful de direcție din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Iurie Pânzaru, atenționează populaţia că, după seceta severă din acest an, ciupercile de pădure au acumulat o cantitate sporită de toxine şi au devenit periculoase pentru sănătate.

Iurie Pânzaru, șef de direcție Agenția Națională pentru Sănătate Publică: „După o perioadă foarte îndelungată de secetă, ciupercile, respectiv, au acumulat tot ce este rău, să zicem, pentru a provoca niște intoxicații și, în cazurile acestea, noi nu recomandăm procurarea ciupercilor de pe traseu, din parcuri și de pe marginea drumurilor”.

Potrivit specialiştilor, una dintre cele mai periculoase și otrăvitoare ciuperci este așa-zisul burete al viperei, care provoacă moartea în 50 la sută din cazuri.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).