Marcați
Problema circulației studenților moldoveni, care învață în Rusia, discutată la cel mai înalt nivel
Președintele țării Igor Dodon, a avut o discuție în format videoconferință cu Vladimir Putin, Președintele Federației Ruse. Părțile au abordat un spectru larg de subiecte legate de interacțiunea dintre țările noastre în cadrul parteneriatului strategic. Oficialii au constatat o dinamică în creștere continuă a relațiilor bilaterale, în pofida crizei pandemice.

“Am acordat o atenție sporită unor teme de actualitate. Astfel, la 1 octombrie, va avea loc Forumul Economic Moldo-Rus în format de teleconferință, iar la 2 octombrie, se va desfășura ședința Comisiei Interguvernamentale Moldo-Ruse pentru cooperare comercial-economică în format videoconferință”, a anunțat Igor Dodon.

Totodată, președintele moldovean a solicitat conducerii Federației Ruse să permită studenților din Republica Moldova, care învață în Rusia, să se prezinte la locul de studii.

„În context, m-am adresat omologului rus să examineze posibilitatea de a relua traficul aerian și feroviar dintre țările noastre”, a mai adăugat șeful statului.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).