Marcați
62 de țări în ”zona roșie”
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a făcut publică lista actualizată a țărilor din așa-zisa ”zona roșie”. Spre deosebire de precedenta, aceasta conține mai multe țări, inclusiv Rusia, Marea Britanie și Ungaria. Respectiv, cetățenii care vor reveni din ele sau le vor tranzita vor fi obligați să respecte regimul de carantină timp de două săptămâni. Regula intră în vigoare de astăzi.

În noua listă, prezentată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, sunt 62 de țări, cu opt mai mult față de săptămâna trecută. Printre ele Cehia, Franța, Israel, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Spania, Statele Unite ale Americii și Ucraina. La întoarcere din acestea, cetățenii vor completa fișa epidemiologică și vor trebui să se autoizoleze.

Criteriu pentru includerea în ”zona roșie” a statelor este incidența cazurilor de COVID-19 mai mare sau egală cu 50, raportat la 100 de mii de cetățeni. Lista este actualizată o dată la 14 zile, vineri, şi intră în vigoare din lunea săptămânii următoare.

Documentul poate fi accesat pe paginile web ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. În data de 11 septembrie, Comisia Națională Extraordinară de profil a anunțat că starea de urgență în sănătate publică a fost extinsă până în 30 septembrie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).