Marcați
”Pomul vieții” pe un pod din capitală
Podul din zona Telecentru a Capitalei și pasajul din preajmă au căpătat un aspect cu totul deosebit. Timp de mai bine de o lună, artistul plastic Dmitri Potapov a pictat aproape 4.000 de metri pătrați, iar pentru asta a folosit mai mult de trei tone de vopsea. Impresionanta pictură murală reprezintă brandul turistic al țării noastre - ”Pomul Vieții”.

La inaugurarea picturii murale a participat primarul general al Capitalei, Ion Ceban. El a declarat că de-a lungul pereților podului au fost instalate becuri led și opt camere de supraveghere, pentru a preveni cazurile de vandalizare.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: “Mă bucur foarte mult că împreună putem face lucruri frumoase. Avem și proiecte de suflet, unul din acestea este această pictură murală, după părerea mea foarte frumoasă și extraordinară ca și concept. Țineți minte acești pereți gri, care erau în graffiti, acum identificăm un loc pentru prietenii care participau de obicei la acele desene, ca să-și poată manifesta creația în continuare. Eu vreau să le mulțumesc în primul rând celor grație cărora este posibil ca să avem această realizare”.

Autoritățile Capitalei anunță că vor sista, în acest weekend, traficul rutier pe sub podul din zona Telecentru, pentru a organiza acolo târguri tematice și evenimente culturale.

Pavel Rusu, pretorul sectorului Centru: „Încercăm să organizăm niște manifestări, astfel încât cetățenii atât din zona respectivă de la Telecentru, cât și a orașului Chișinău și oaspeții acestuia să participe la evenimentele de distracție de aici, care vor avea loc în această zonă. Vă invităm pe toți pentru ziua de sâmbătă și duminică, va fi închis podul pe perioada orelor 10:00 până la ora 18:00”.

Muralistul Dmitri Potapov spune că, pentru el, noua pictură a fost cea mai mare provocare de până acum.

Dmitri Potapov, muralist: „Proiectul acesta cred că este una dintre cele mai mari, sau cred că este cel mai mare care lam realizat împreună cu echipa mea. În mare parte am lucrat în doi, cu colegul meu Victor. Dacă știam de la bun început cât de complicat va fi de acoperit acest spațiu, eu maș gândi de mai multe ori dacă trebuie să o fac. Însă pentru mine este foarte important faptul că am fost susținuți de societate și de oameni care în fiecare zi treceau sub acest pod”.

Pictura murală ”Pomul Vieții” conține mai multe elementele naționale și animale incluse în Cartea Roșie a Republicii Moldova.

Rodica Verbeniuc, directorul general al Agenției de Investiții: „Tocmai datorită faptului că în asemenea mod, împreună promovăm o imagine a țării unice, consecvente, sub o identitate destinsă, bogată în conținut, care înglobează atât oferta economică, investițională a Republicii Moldova, cât este și o invitație durabilă de a descoperi Republica Moldova drept destinație turistică”.

Locuitorii Capitalei sunt mulțumiți de felul în care a fost schimbată înfățișarea podului, împânzit, până nu demult, de graffiti.

Valoarea proiectului este de 300 de mii de lei. Banii au fost oferiți de doi agenți economici. Inițiativa are scopul de a promova turismului local și de a pune în valoare tradițiile naționale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).