Marcați
Cel mai bine plătite locuri vacante
Director de producție, programator sau mașinist la excavator. Sunt cel mai bine plătite locuri de muncă vacante, înregistrate la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. În clasament mai sunt zidarii, conducătorii auto, inginerii, electromontorii și operatorii de telecomunicații. Instituția anunță că, în total, agenții economici propun peste 8.200 de locuri de muncă, atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

În data de 15 septembrie, cel mai bine plătit loc de muncă vacant este cel de director de producție la o companie elvețiană, care își desfășoară activitatea în satul Giurgiulești, raionul Cahul. Pentru candidați este necesară experiența în domeniul extracției uleiului și cunoașterea limbii engleze la un nivel avansat. Salariul maxim este de 50 de mii de lei.

Două locuri vacante sunt pentru programatori. În acest caz, lefurile ajung până la 30 de mii de lei. Urmează două funcții de mașinist la excavator, pentru care salariul ajunge până la 20 de mii de lei. 18 mii de lei se oferă pentru un pietrar-zidar, care dorește să muncească la Chișinău, iar până la 16 mii de lei - pentru doi conducători auto cu permis de conducere de categoria D și experiență în muncă.

Și luna aceasta, la mare căutare sunt inginerii, electromontorii, operatorii de telecomunicații, cărora li se oferă salarii de până la 15 mii de lei.

Salarii de până la 10 mii lei sunt propuse de către mai mulți angajatori pentru sudori, contabili și bucătari. De asemenea, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că cele mai multe posturi vacante, aproximativ 6.000 din cele peste 8.200, se oferă pentru lucrători în industria textilă și confecții, în special pentru cusătorese.

De asemenea, sunt disponibile peste 800 de locuri pentru șoferi, taxatori și conducători de troleibuz. Peste 500 de locuri vacante sunt pentru funcția de inspector și ofițer de sector, dar și pentru specialist în domeniul sănătății, inclusiv asistenți medicali și medici.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).