Marcați
Telefonul, mai util pe timp de pandemie
Pandemia de coronavirus, care a determinat reducerea orelor de muncă în mai multe companii şi stabilirea de către autorități a unor restricţii de circulație a generat o creștere a consumului de servicii de comunicaţii electronice. Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informaţiei, în perioada aprilie-iunie moldovenii au petrecut mai mult timp la telefon şi în fața computerelor.

Moldovenii au vorbit la telefon mai mult de două miliarde de minute, în perioada aprilie-iunie. Din această cifră impresionantă, 1,7 miliarde de minute le-au revenit discuțiilor la telefonul mobil, ceea ce reprezintă o creștere cu aproape șase la sută, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Telefonia fixă a înregistrat un volum al convorbirilor de aproape 310 milioane de minute sau cu 8,5 la sută mai mult față de aprilie-iunie 2019. În acelaşi timp, traficul de internet mobil, inclusiv prin intermediul smartphone-ului, a crescut cu peste 46 la sută şi a depășit 35 de milioane de GB. Statisticile mai arată că au crescut cu aproape 11 la sută şi vânzările de servicii de televiziune prin cablu şi IP.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).