Marcați
Pregătiri pentru Ziua vinului
Producătorii de vin au intrat în febra pregătirilor pentru cea de-a XIX-a ediție a ”Zilei Naționale a Vinului”. În acest an, din cauza pandemiei de COVID-19, evenimentul nu se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, ci în mediul online. Totuși, mai multe companii anunță că vor organiza un program special de sărbătoare, cu respectarea măsurilor de siguranță pentru vizitatori.

Directorul general al Combinatului de Vinuri de Calitate ”Mileștii Mici”, Viorel Garaz, a declarat că întreprinderea pe care o gestionează a decis să marcheze actuala ediție a ”Zilei Naționale a Vinului” cu un număr de oameni limitat. Pentru a evita îmbulzeala, doritorii de a participa la festivitate vor trebui să facă rezervare.

Viorel Garaz, director general al Combinatului de Vinuri de Calitate ”Mileștii Mici”: “Noi vom avea un program artistic cu surprize muzicale, cu vedete locale, astfelt încât pe durata zile să putem arătă vizitatorilor noștri cu ceea cu ce ne mândrim noi, tezaurul țării, vinurile noastre și colecția de aur a Republicii Moldova. De această sărbătoare noi vom oferi vizitatorilor spumantele noastre noi, care au suferit atât schimbări de ambalaj, de astpect cât și de conținut. Sper eu să surprindem plăcut vizitatorii cu aceste spumante. De asemenea, le vom oferi vinuri din soiuri autohtone fetească albă și fetească neagră, care de asemenea în acest an au fost lansate pe piață”.

Pe lângă degustări și programul artistic, oaspeții vor avea posibilitatea să descopere faimoasele crame de la Mileștii Mici, unde este păstrată cea mai mare colecție de vinuri din lume.

Alexandru Diaconu, ghid: „Colecția dată constituie cea mai mare colecție de vinuri din lume care în anul 2005 a luat recordul Guinness ca cea mai mare colecție de vinuri având 1,5 milioane de sticle păstrate în 55 de kilometri de galerii subterane, primele dintre care au venit la păstrare în 1968 și în fiecare an reînnoită cu alte vinuri noi. Deci este o colecție vie, nu este o colecție moartă. Vinurile sunt pentru consum, pot fi procurate inclusiv în magazine”.

O altă vinărie, care își așteaptă clienții pentru a sărbători ”Ziua Națională a Vinului”, este ”Chateau Vartely”. Doritorii de a participa la festivitate pot procura biletele în regim online.

Andrian Digolean, directorul comercial al vinăriei ”Chateau Vartely”: „În principiu o să rămânem pe același format ca și anul trecut. O să avem oaspeți care o să aibă posibilitatea să deguste vinuri nelimitat. Oaspeții vor asocia vinurile cu bucate, iarăși nelimitat, dar pregătite, avem noi o idee să le pregătim în caserole special ca să fluidizăm cumva. Vom avea muzică pe teritoriu și multă atmosferă bună”.

Vinăria ”Asconi” nu va organiza vreun eveniment special în zilele de 3 și 4 octombrie, însă complexul turistic va fi deschis pentru vizitatori. Potrivit Oficiului Național al Viei și Vinului, sărbătoarea se va desfășura cu sloganul ”Eu deVIN sărbătoare”.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).