Marcați
Noi reguli pentru comerțul stradal
Autoritățile Capitalei va vinde locurile pentru comerțul în stradă prin licitații publice. În același timp, vânzarea în gherete va fi permisă doar dacă acestea vor corespunde unui design unic, elaborat de municipalitate. Conceptul privind desfășurarea comerțului stradal urmează să-i fie propus consiliului municipal spre aprobare.

Noul concept privind activitățile comerciale prevede elaborarea unei hărți cu locuri disponibile pentru vânzare. Pentru a-și putea desfășura activitatea din 2021, agenții economici interesați vor trebui să pregătească oferte. Autoritățile Capitalei intenționează să înceapă licitațiile în acest sens de la sfârșitul lunii septembrie. De asemenea, vor fi exista două tipuri de gherete, pentru activitatea în perioada estivală și activitate pe parcursul întregului an.

Autoritățile Capitalei intenționează să elaboreze și un regulament privind amplasarea benzinăriilor.

"Chișinăul astăzi este practic singura probabil Capitală care are un număr extrem de mare de stații peco. Asta a făcut ca ei să fie competitivi între ei și să arate cât de cât aceste stații peco. Dar nu este normal ca în zonele verzi, nu este normal ca în centrul Chișinăului, nu este normal ca pe străzile magistrale să existe aceste stații peco. Mai mult decât atât ele s-au transformat nu în stații pur și simplu peco, dar în restaurnate, baruri, cafenele, terase", a spus Ion Ceban, primarul general al Capitalei.

În Capitală sunt 140 de benzinării, iar în raza municipiului Chișinău - încă 235.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).