Marcați
Afaceri de succes cu sprijinul statului
Abordare modernă în procesul de producere a plăcintelor moldovenești. Grație sprijinului financiar oferit de stat, proprietarii unei brutării din satul Bardar, raionul Ialoveni, au lansat o linie de producere a semifabricatelor. Extinderea sortimentului a permis şi crearea locurilor de muncă în localitate.

Brutăria din satul Bardar a fost înființată, acum 20 de ani, de soții Victoria şi Sava Plugaru. La început, coceau pâine, însă după câțiva ani, cu sprijinul programului guvernamental ”PARE 1+1” au obținut finanțare nerambursabilă de 10 mii de euro, care le-a permis procurarea cuptoarelor şi extinderea afacerii. Cel mai mare salt a fost făcut însă în acest an, când au decis să producă plăcinte înghețate. Aproximativ 80 la sută din activitatea brutăriei este axată acum pe acest produs, pe care consumatorul trebuie doar să-l pună la cuptor. Plăcintele sunt livrate în supermarketuri sau direct consumatorilor.

Antreprenorii au investit în procurarea echipamentului aproximativ 50 de mii de euro, dintre care 10 mii le-au obținut de la stat, prin intermediul Agenției de Intervenție şi Plăți pentru Agricultură.

Sporirea volumului producției a permis majorarea de trei ori a numărului angajaților. Acum, la brutărie muncesc 40 de oameni, pentru care este important că au un loc de muncă acasă, lângă familie.

Lunar, brutăria din comuna Bardar produce peste 60 de mii de plăcinte. Antreprenorii planifică să livreze aceste produse tradiționale moldoveneşti şi pe peste hotare.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).