Marcați
Scuar modern în Capitală
Schimbare la față a scuarului de pe strada Bucuriei din sectorul Buiucani al Capitalei. Pe suprafața de 1,5 hectare a parcului au fost reparate trotuarele și aleile pietonale, a fost construit un teren de joacă și amenajate piste pentru bicicliști. De asemenea, după reparație a fost reluată circulația pe o porțiune a străzii Bucuriei, care a fost închisă timp de două decenii. La inaugurare a participat primarul general Ion Ceban, și pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc.

Scuarul din strada Bucuriei se afla într-o stare dezastruoasă, cu trotuare distruse și fără iluminat pe timp de noapte. După modernizare, a devenit un loc de atracție pentru tineri și mamele care își plimbă copiii.

Lucrările au fost realizate de mai mulți agenți economici, care s-au ocupat de diferite zone și aspecte.

"Este o primă experiență de acest gen, când în mare măsură Primăria este ajutată în procesul de reabilitare de către agenții economici. După cum ați văzut tot, de la sistemele de irigare, iarba care urmează încă să crească a fost plantată din nou, iluminat, pavaj, stradă, stație de așteptare. Absolut totul a fost schimbat. Foarte important, mai ales în această situație de COVID, să dăm posibilitatea oamenilor să aibă locuri unde se plimba, unde să iasă cu copiii, să se simtă în siguranță. Și chiar vă invit și noaptea să faceți o vizită aici să vedeți cum arată scuarul", a spus Ion Ceban.

Autoritățile nu a uitat nici de persoanele cu nevoi speciale. Pentru prima dată, în parc a fost instalată o bancă pentru această categorie de oameni.

Pentru de a fluidiza traficul, în perimetrul străzilor Ion Creangă și Henri Coandă, a fost redeschisă porțiunea străzii Bucuriei și aplicat marcajul rutier. De asemenea, au fost amenajate locuri de parcare.

Municipalitatea intenționează să modernizeze toate zonele verzi din Chișinău. De săptămâna viitoare va începe a doua etapă de renovare și a parcului ”Alunelul”. Pentru reconstrucția scuarului din strada Bucuriei, din bugetul Primăriei au fost alocate 500 de mii de lei.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).