Marcați
Vizita președintelui la Ceadîr-Lunga
Lucrările de construcție a Centrului de Cultură și Educaţie pentru Copii din municipiul Ceadîr-Lunga au fost îndeplinite în proporție de 80 la sută. Finalizarea este planificată pentru luna noiembrie. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Igor Dodon, care a inspectat lucrările în cadrul vizitei de lucru în sudul țării. De asemenea, el a vizitat Spitalul raional Ceadîr-Lunga și mai multe întreprinderi locale.

Noul Centru de Cultură și Educaţie pentru copii va avea o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. Imobilul a fost construit cu bani oferiți de Fundația ”Heydar Aliyev”, în urma înțelegerilor pe care le-a avut președintele Igor Dodon cu omologul său azer, Ilham Aliyev, în cadrul întrevederii de la Baku din iunie 2017. Volumul investițiilor se ridică la 1,3 milioane de euro.

Clădirea a fost deja conectată la rețelele inginerești, iar constructorii au început lucrările de finisare în interior. Inaugurarea este planificată peste trei luni. La ceremonie urmează să participe șefii ambelor state.

Șeful statului a mers și la Spitalul raional Ceadîr-Lunga, unde le-a mulțumit angajaților pentru eforturile pe care le depun în procesul de tratare a pacienților infectați cu virusul COVID-19 și le-a înmânat diplome de onoare. De asemenea, i-a informat că Guvernul și-a asumat răspunderea pentru mai multe programe social-economice, inclusiv dublarea graduală a salariilor.

Șeful statului a fost în vizită la o companie regională, specializată în ambalarea arahidelor, migdalelor, fisticului și semințelor de dovleac și de floarea-soarelui. Aceasta a lansat și o linie de producere a foilor de lavaș. Marfa este comercializată atât pe piața internă, cât și pe cea a României. Igor Dodon s-a familiarizat și cu activitatea filialei din Ceadîr-Lunga a Zonei Economice Libere ”Valcaneș”, care urmează să-și înceapă activitatea la începutul anului viitor, pe o suprafață de 42 de hectare.

În satul Baurci din raionul Comrat, șeful statului s-a documentat asupra activității unei întreprinderi agricole. Împreună cu fermierii, Igor Dodon a participat la procesul de recoltare a grâului. Potrivit administratorului întreprinderii, recolta din acest an este mai mică, din cauza secetei.

În acest an, fermierul a semănat grâu, porumb, floarea-soarelui și orz pe o suprafață de peste 1.800 de hectare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).