Marcați
Amenzi mai mari pentru vitezomani
Organizatorii curselor auto ilegale vor fi pedepsiți cu amenzi de zeci de mii de lei, muncă în folosul comunității și închisoare pe un termen de până la doi ani. Parlamentul a votat astăzi în lectură finală un proiect de lege în acest sens. De asemenea, documentul prevede privarea de permisul de conducere a participanților la cursele ilegale.

Potrivit președintelui Comisiei parlamentare Juridică, Numiri și Imunități, Vasile Bolea, organizatorii întrecerilor auto pe drumurile publice vor fi amendați cu până la 75 de mii de lei, iar participanții - cu până la 32.500 de lei.

"Participarea conducătorilor mijlocului de transport la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice se va sancționa cu o amendă de până la 650 de unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore cu sau fără privarea de dreptul de a conduce mijlocul de transport pe un termen de până la doi ani. În același timp, organizarea întrecerilor, concursurilor sau antrenamentelor neautorizate pe drumruile publice se va sancționa cu amendă în mărime de la 1.350 până la 1.500 de unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de la unu la doi ani", a spus el.

Cea mai recentă cursă auto ilegală, care a provocat scandal pe rețelele de socializare, s-a sfârșit cu un teribil accident la intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare, în noaptea de 16 spre 17 mai. Un automobil, condus cu viteză excesivă de un șofer de 27 ani, a traversat la culoarea roșie a semaforului și a lovit în plin un taximetru. În urma impactului, automobilul care a provocat accidentul a fost proiectat într-un alt autoturism. Taximetristul și pasagerul său au decedat pe loc, iar ceilalți patru participanți la coliziune au fost transportați la spital.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).