Marcați
Ziua familiei la Chișinău
Reprezentanța ”Rossotrudnicestvo” în țara noastră a organizat astăzi mai multe activități dedicate Zilei Familiei, Dragostei și Fidelității, sărbătorită în federația Rusă. Festivitățile s-au desfășurat în parcul Valea Trandafirilor din Capitală, unde reprezentanții acestei organizații au împărțit daruri pentru mame și copii.

Organizatorii Zilei Familiei, Dragostei și Fidelități și-au propus să popularizeze sărbătoarea și în rândul locuitorilor Chișinăului.

Andrei Kibirev, șef adjunct al reprezentanței Rossotrudnichestvo în Republica Moldova:"Sărbătoarea reprezintă păstrarea valorilor familiei, a cuplurilor ortodoxe. În Rusia, sărbătoarea este marcată în sânul familiei, printre cei dragi, sunt dăruite flori și lansate urări de bine. În primul rând, vrem să aflăm dacă și oamenii din parc știu despre sărbătoare și să le povestim despre ea și, bineînțeles, scopul principal este păstrarea valorilor familiei".

Voluntarii au împărțit zeci de baloane și biscuiți în formă de romaniță, simbolul acestei sărbători. Mamele au fost plăcut surprinse de acest gest.

Ziua Familiei, Dragostei și Fidelității a devenit oficială în Rusia în 2008. Evenimentul este marcat însă și în alte țări. El a fost instituit de ziua sfinților Piotr şi Fevronia, considerați în Rusia apărătorii familiei şi căsniciei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).