Marcați
Fiscul va avea atribuții de prevenire şi combatere a infracțiunilor economice
Serviciul Fiscal de Stat va avea atribuții de prevenire şi combatere a infracțiunilor economice prin acordarea competențelor de efectuare a urmăririi penale și a activității speciale de investigație. Un proiect de lege ce prevede extinderea atribuțiilor acestei instituții a fost aprobat astăzi de Guvern. Potrivit proiectului, pentru exercitarea acestor atribuții, în cadrul Serviciului Fiscal de Stat urmează să fie instituite subdiviziuni specializate.

În cadrul ședinței de Guvern, premierul Ion Chicu a anunțat că “este un proiect pe care îl așteaptă în primul rând mediul de afaceri”. Totodată, șeful cabinetului de miniștri a precizat că inițiativa de a transmite competențele poliției economice către Serviciul Fiscal de stat au fost anunțate la un Forum al oamenilor de afaceri.

Scopul prevederilor este de a spori capacitatea de reacție a statului la acțiunile ilegale care împiedică dezvoltarea unui climat stabil de afaceri; diminuarea economiei tenebre; eficientizarea acțiunilor întreprinse în vederea contracarării fenomenului de evaziune fiscală și altor infracțiuni economice, neadmiterea cazurilor de prejudiciere a bugetului public național și sporirea încasărilor la bugetul public național. Potrivit autorilor, reforma nu necesită cheltuieli suplimentare. Pentru a intra în vigoare, documentul trebuie examinat și adoptat în Legislativ.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).