Marcați
PSRM va interzice unionismul
Președintele PSRM, Igor Dodon, promite că formațiunea pe care o conduce va face totul pentru a interzice prin lege manifestațiile unioniste, dar și pentru a-i pedepsi pe cei care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România. Declarațiile au fost făcute în contextul în care astăzi se împlinesc 26 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Suveranitate a Republicii Moldova. Subiectul a provocat un schimb de replici între deputați.

Moldova marchează, în data de 23 iunie, mai mult de un sfert de veac de la adoptarea Declaraţiei de Suveranitate. Mihai Ghimpu este singurul deputat din actuala legislatură, care a semnat acest document important. El nu a ratat ocazia de a se lauda cu această faptă.

„Ca unicul deputat din sală care am votat declarația de suveranitate vreau să spun că această declarație a fost pasul spre independență, Declarația de Independență a fost pasul spre unitate și niciodată noi cei care am votat declarația nu ne-am gândit că vom avea partide care vor lupta împotriva independenței și suveranității Republicii Moldova”, a declarant Mihai Ghimpu.

A urmat replica lui Igor Dodon, care s-a arătat contrariat de faptul că Mihai Ghimpu, care se laudă că și-a pus semnătura pe document, pledează astăzi pentru lichidarea acestui stat și anexarea lui la România.

„Este foarte straniu cum o persoană care a votat pentru suveranitatea Republicii Moldova, peste aproape 27 de ani, pledează pentru lichidarea acestei statalități pentru unirea cu alt stat”, a menționat Igor Dodon.

Ideile lui Ghimpu și ale altor unioniști din Moldova contravin Constituției, se arată convins Igor Dodon. El promite să interzică orice manifestații care îndeamnă la lichidarea Moldovei ca stat.

„Astfel de idei unioniste contravin Constituției și noi vom face tot posibilul ca unioniștii care doresc lichidarea statalității să fie interziși prin lege. Noi vom asigura acest lucru”, a mai adăugat liderul PSRM.

Actul de suveranitate a fost votat de către deputații Sovietului Suprem al RSS Moldovenești în unanimitate.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).