Marcați
Penalităţi pentru ”Avia Invest”
Compania ”Avia Invest”, care gestionează Aeroportul Internaţional Chişinău, va trebui să achite penalități de peste 601 mii de euro sau aproape 12 milioane de lei, pentru nerespectarea angajamentelor asumate prin contractul de concesionare. O adresare în instanța de judecată a fost depusă de Agenția Proprietății Publice, care a cerut și aplicarea sechestrului pe bunurile ”Avia Invest”, inclusiv mijloacele bănești, în sumă egală cu cea a penalităților.

Agenția Proprietății Publice somează ”Avia Invest”, care ar fi controlată de oligarhul cercetat penal Ilan Şor, să respecte cu strictețe angajamente contractuale de a asigura transparență în activitate și a spori nivelul calității și accesibilității serviciilor. Anterior, Guvernul a anunțat că ”Avia Invest” a admis până acum restanțe de peste 66 de milioane de euro în procesul de realizare a planului investiţional. Cu acești bani urmau să fie construite mai multe obiecte de infrastructură, inclusiv un terminal nou de pasageri. Cabinetul de Miniștri a solicitat recent inițierea procedurii de insolvabilitate a concesionarului, pentru neplata impozitelor de 10 milioane de lei şi taxelor către Autoritatea Aeronautică Civilă în sumă de 22 de milioane de lei. Imediat după adresarea în instanța de judecată, ”Avia Invest” a lichidat restanțele.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).