Marcați
Majorare binemeritată
Angajații spitalelor din autonomia găgăuză spun că inițiativa președintelui Igor Dodon de a dubla salariile în domeniu sănătății este bine-venită şi le inspiră optimism. Mulți dintre ei sunt în linia întâi de luptă împotriva coronavirusului, iar faptul că statul majorează finanțarea îi încurajează să se dedice profesiei.

Natalia Kendighelean este asistentă medicală la Spitalul raional Comrat de 27 de ani. Ea spune că această profesie este extrem de dificilă, așa că merită o atenție deosebită din partea statului.

"Pe parcursul activității, am avut diferite cazuri specifice. Erau aduşi oameni cu traumatisme de muncă, diferite accidente, inclusiv foarte grave. De aceea, munca noastră nu este dificilă doar din punct de vedere fizic, ci şi psihic. Ne este foarte plăcut că, în sfârşit, suntem observaţi, ne este acordată atenţia cuvenită şi ne majorează salariile",spune ea.

Spitalul raional Comrat are 62 de medici, inclusiv opt repartizați la Centrul de tratare a pacienților cu virusul COVID-19. Este vorba de specialişti calificaţi, care şi-au făcut studiile timp de 9-10 ani. Medicii sunt ajutaţi de 180 de asistente medicale.

Recent, preşedintele Igor Dodon a anunţat că salariile angajaților spitalelor vor fi majorate şi că Guvernul dispune de banii necesari în acest sens. La începutul acestui an, lefurile medicilor au fost majorate cu 10 la sută. În plus, cei implicați în tratarea pacienților contaminați cu virusul COVID-19 vor primi un supliment financiar egal cu salariul lunar.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).