Marcați
Restricții anulate din 1 iunie
Centrele comerciale se vor redeschide din 8 iunie, iar antrenamentele în aer liber pentru unele categorii de sportivi de performanță vor fi permise din 1 iunie. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Tot din 1 iunie, își va relua plenar activitatea Agenția Servicii Publice Paștele Blajinilor, amânat pentru perioada 7-8 iunie, nu va fi amânat, iar din 5 iunie vor fi permise slujbele religioase în interiorul bisericilor, a mai spus Ion Chicu.

Activitatea centrelor comerciale va fi permisă cu respectarea normelor de protecție. În același timp, localurile de alimentație publică și de agrement din incinta acestora vor rămâne închise. Lista locurilor în care sportivii de performanță vor putea desfășura antrenante în aer liber va fi întocmită de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, a precizat premierul Ion Chicu.

"Începând cu data de 1 iunie 2020 se reiau antrenamentele desfășurate în aer liber pentru sportivii legitimați de către următoarele federații sportive din Republica Moldova: Federația de Fotbal, Federația de Badminton, Federația de Caiac-Canoe, Federația de Haltere, Federația Sporturilor Nautice, Federația de Tenis. Procesul de instruire și antrenament se vor organiza exclusiv la centrele sportive, terenurile de sport, bazinele sportive, acreditate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării cu respectarea prevederilor din instrucțiunea cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19", a spus el.

Șeful Cabinetului de Miniștri a lansat și un îndemn către oamenii care vor să meargă, în zilele de 7 și 8 iunie, în cimitire.

"Foarte mult va depinde de modul, în evoluția pandemiei, cum în acele zile va fi comportamnetul cetățenilor, de modul cum vor respecta regulile date și aici noi contăm și pe suportul bisericii. Venim cu un mesaj pentru cetățeni, pentru societate, să ne abținem în această perioadă să mergem în grupuri la cimitire. Noi toți avem apropiații noștri, care, din păcate, au decedat și ne ducem tradițional în fiecare an, dar trebuie să fim responsabili în acest an și să nu mergem în grup, să ne abținem", a mai adăugat el.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a mai decis să interzică circulația transportului public în zilele de weekend ale lunii iunie, în municipiile Chișinău și Bălți.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).