Marcați
Amenzi pentru mii de șoferi
Peste 3.700 de șoferi au fost amendați, în ultimele cinci zile, pentru nerespectarea regulilor circulației rutiere, în special, depășirea limitei de viteză. Sancțiunile au fost aplicate în cadrul operațiunilor inițiate de inspectorii de patrulare pe drumurile naționale, după teribilul accident din Capitală, produs în noapte de 16 spre 17 mai.

În cadrul acțiunii ”10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier”, inițiată vineri, 22 mai, de către Inspectoratul Național de Securitate Publică, 139 de șoferi au fost prinși în stare de ebrietate, inclusiv 118 în stare de ebrietate avansată. Operațiunea va continua și după 31 mai, a anunțat ministrul de Interne Pavel Voicu.

"Aceste operațiuni care sunt în desfășurare acum și anume 10 zile este doar o sensibilizare a societății, a conducătorilor auto, a pasagerilor, a șoferilor, pentru a conștientiza că oricare ilegalitate trebuie să fie penalizată. Noi vom continua aceste acțiuni și în continuare, iar aceste operațiuni, am avut mai multe critici și au spus că operațiunile nu mai sunt valabile de le implementat, ”Semafor”, ”Viteza”, ”Girofar”,eu, totuși, consider că ele sunt binevenite și trebuie de le pus în aplicare poate chiar mai des. Noi vom continua aceste acțiuni", a spus el.

Dintre șoferii amendați, aproximativ 2.000 au depășit limita de viteză, iar aproape 700 nu aveau asupra lor actele solicitate de polițiști. Alți 300 nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră, iar 164 nu dețineau permis de conducere valabil. În 114 cazuri șoferii nu aveau cuplată centura de siguranță.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).