Marcați
Memorandum privind educația online
Un memorandum de colaborare în domeniul învățământului de la distanță a fost semnat astăzi de către primarul general al Capitalei, Ion Ceban, și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov. Documentul prevede îmbunătățirea și diversificarea conținutului orelor video. În luna mai, platforma ”educatieonline.md” a înregistrat aproximativ 73 de mii de utilizatori, inclusiv de peste hotare, și peste 700 de mii de vizualizări.

Igor Șarov și-a exprimat recunoștința și aprecierea față de partenerii de dezvoltare și Primăria Capitalei, care au contribuit la implementarea proiectului ”Educație Online”.

"Biblioteca digitală, acest proiect care a fost început de Primăria orașului Chișinău și se bucură de o popularitate, în care am realizat, într-un parteneriat frumos, până acum multiple din obiectivele pe care mi le-am propus. Sper să ajungem la un rezultat final, în toamna acestui an, în care vom avea lecții pentru toate clasele - de la I-a până în a XII-a, pentru toate obiectele", a spus el.

Pentru a asigura accesul elevilor din țară la platforma ”Educație Online”, autoritățile vor dota școlile cu noi calculatoare, a mai anunțat ministrul Educației.

"Asigurarea cu computere pentru toți din Republica Moldova, care nu au avut accesul la tehnica de calcul, și noi ne-am propus mai mulți pași în această ordine de idei - alocarea de către Guvernul Republicii Moldova a 20 de milioane de lei. Licitația a fost anunțată. Vreau, pe această cale, să mulțumesc partenerilor noștri de dezvoltare pentru sprijinul constant pe care l-am avut pe parcursul acestei perioade de timp în care am primit deja tehnică de calcul pentru școlile din Republica Moldova", a precizat Șarov.

Proiectul ”Educație Online” a ajuns la finalul primei etape de implementare, în care au fost înregistrate 2.150 de ore de clasă, încărcate în biblioteca digitală. În cea de a doua etapă, numărul orelor de clasă va fi dublat și va ajunge la aproximativ 4.500, a anunțat primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

"Dacă o să extindem, cum ziceam, și module pentru sarcinile interactive, pentru evaluări, testări, managementul instituțional, ar fi foarte frumos acest lucru, că îl putem face împreună. Eu vă mulțumesc pentru tot suportul și pentru dedicația tuturor oamenilor, care sunt implicați zi de zi. Doar împreună putem să facem lucruri mari și le vom face neapărat. Avem sute de profesori implicați în proces, avem zeci de echipe de filmare, avem funcționari, avem oameni, pedagogi, care veghează lecțiile, care analizează, care critică aceste subiecte. Este foarte bine că avem un proces continuu, avem un proces dinamic", a specificat Ion Ceban.

Etapa a doua a proiectului urmează a fi implementată în perioada iunie 2020 - mai 2021.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).