Marcați
3.884 de pacienți tratați de COVID-19
Numărul pacienților tratați de virusul COVID-19 a ajuns în țara noastră la 3.884. Asta după ce, în ultimele 24 de ore, încă 82 s-au vindecat. Între timp, autoritățile au înregistrat și 158 de cazuri noi de infecție, dintre care 19 în rândul angajaților sistemului sănătății. Ca urmare, bilanțul celor contaminați a ajuns la 7.305.

Pe parcursul zilei, au fost făcute 1.118 probe de laborator.

Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale:"Chișinău - 66 de cazuri, Cahul - 15, regiunea din stânga Nistrului - 11, Ialoveni - opt, Orhei - șapte, Bălți, Ocnița - cinci cazuri, Cantemir, Comrat, Edineț, Taraclia - patru cazuri, Basarabeasca, Criuleni, Nisporeni, Sângerei - trei cazuri, Călărași, Ungheni, Vulcănești - două cazuri, Ceadîr-Lunga, Fălești, Florești, Râșcani, Ștfean Vodă, Strășemi, Telenești - un caz".

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a precizat că, din 1 iunie, comercianții din piețele din Capitală și Bălți își vor desfășura activitatea cu respectarea mai multor măsuri de protecție.

"Administrația piețelor trebuie să întreprindă un șir de măsuri, precum este dezinfectarea utilajului, asigurarea cu ieșiri și intrări separate în piață, monitorizarea stării de sănătate a angajaților, instalarea în locuri accesibile pentru vizitatori a dozatoarelor cu soluții dezinfectante, asigurarea tuturor angajaților, comercianților cu echipamente de protecție și aici ne referim la măști și mănuși, dar atunci cțnd vorbim de hale și pavilioane de comerț de tip închis, în mod obligatori se va instala ecrane de protecție", a spus ea.

Din numărul total al pacienților, 1.520 sunt angajați ai sistemul sănătății. Potrivit autorităților, 256 se află în stare gravă, inclusiv 19 la respirație mecanică asistată, iar 479 sunt în stare medie. Pe parcursul zilei au fost înregistrate și șapte decese. Pacienții aveau vârsta între 25 și 72 de ani. Printre aceștia este și un chirurg de 66 de ani, care își desfășura activitatea la Spitalul clinic municipal ”Sfânta Treime” din Capitală. Ca urmare, bilanțul morților a ajuns la 268.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).