Marcați
Încă un scuar va fi renovat în Capitală
Încă un scuar din Capitală va fi renovat. Este vorba de cel din fața Policlinicii Nr. 7 de pe strada Vasili Dokuceaev. Autoritățile promit că vor fi amenajate alei pietonale, instalate bănci și coșuri de gunoi și va fi reabilitat iluminatul public. Lucrările urmează să înceapă la începutul lunii iunie și vor dura aproape șase luni. Bugetul proiectului este de 2,5 milioane de lei.

Proiectul de amenajare a scuarului de pe strada Dokuceaev a fost realizat de Institutul Municipal de Proiectări ”Chișinăuproiect”. Pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu a precizat că deja au fost depuse ofertele pentru desfășurarea licitației, iar în următoarele zile va fi prezentat câștigătorul, care va executa lucrările.

Angajații de la ”Spații Verzi” au defrișat copacii uscați din preajmă și urmează să instaleze sisteme de irigare și să amenajeze răzoare cu flori.

"Totodată vor fi reparate scările integral, până la intrare în policlinica numărul șapte. Vor fi amenajate bănci, urne, iluminat stradal și totodată pe permietrul acestui scuar vor fi amenajate locuri de parcare. Va fi iluminat public cu lămpi de tip led", a precizat Pavel Rusu.

Locuitorii sectorului Centru salută inițiativa autorităților de a moderniza scuarul.

Până la sfârșitul anului, Primăria planifică să reamenajeze mai multe zone verzi și scuaruri. Pentru aceste proiecte fiecare sector a obținut din bugetul municipal câte cinci milioane de lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).