Marcați
Și-au luat rămas bun de la erou
Zi de doliu la Comrat. Sute de oameni și-au luat astăzi rămas bun de la medicul Fiodor Bargan, care a murit în urma infecției cu virusul COVID-19. Rudele, prietenii, colegii și foști pacienți au creat un coridor viu pe artera principală a orașului, prin care a fost dus corpul neînsuflețit al infecționistului.

Fiodor Bargan avea 45 de ani. A fost șeful Secției de Consult a Spitalului raional Comrat. În ultimele luni, își desfășura activitatea în centrul de tratare a pacienților infectați cu virusul COVID-19.

"A fost un om cu literă mare, un medic care îi ajuta pe oameni. Mereu îi ajuta pe nevoiași. Avea autoritate printre medici și era respectat de toată lumea. Mereu ne vom aminti de el ca de un specialist de excepție, un om deștept. Este regretabil că l-am pierdut".

Adjunctul președintelui Comitetului Executiv al Găgăuziei, Olesea Tanasoglo, a declarat că decesul lui Fiodor Bargan este o pierdere imensă pentru sistemul medical, în condițiile deficitului de specialiști:"A fost printre primii care s-a antrenat în lupta împotriva COVID-19 și lupta pentru viața fiecărui pacient, fără a ține cont de riscuri. A fost printre primii care a obținut un bagaj de experiență de tratare a pacienților contaminați cu acest virus. Mereu prefera munca în detrimentul bunăstării personale. Este o pierdere imensă atât pentru sistemul medical, cât și pentru întreaga noastră regiune, fiindcă era un medic în floarea vârstei și un om cu literă mare".

Acum două săptămâni, un alt medic de la Spitalul raional Ceadîr-Lunga a fost răpus de coronavirus.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).