Marcați
Incendiu de proporții în Capitală
Un incendiu de proporții a cuprins, în această dimineață, acoperișul unui depozit de mobilă și materiale de construcție de pe strada Ghioceilor din Capitală. Flăcările s-au extins pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați. Potrivit Preturii Buiucani, în imobil se aflau, cel puțin, 10 oameni, care lucrau la renovarea acoperișului și s-au retras în siguranță. Pompierii urmează să stabilească ce a provocat izbucnirea focului.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, pompierii au fost alertați la ora 9 și 53 de minute. În timpul intervenției, pompierii au evacuat două butelii de gaz de pe acoperișul clădirii.

Pentru a stinge flăcările, a fost nevoie de intervenția a nouă autospeciale, inclusiv două autoscări. Pompierii au luptat cu focul mai mult de o oră și jumătate.

Pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc, este de părere că incendiul ar fi izbucnit din cauza nerespectării de către muncitori a normelor antiincendiu.

"Agentul economic efectua lucrări la acoperiș și, cel mai probabil, este nerespectarea normelor antiincendiare. Important este că activitatea Centrului ”COVID” nu a fost nici într-un fel afectată", a spus el.

Angajații depozitului și oamenii care se aflau în apropierea lui spun că au observat fumul la scurt timp după ce au început lucrările de reparație a acoperișului.

La locul incendiului a mers și primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

"Dacă, eventual, ar fi putut să fie afectat însuși spitalul, există și plan de evacuare. Toate lucrurile sunt puse la punct și, slavă Domnului, nu a fost necesară nicio intervenție. Sunt 40 de pacienți aici, acum. Primesc îngrijirile necesare și tratamentul necesar", a precizat el.

În total, în lichidarea incendiului au fost implicați peste 60 de angajați ai IGSU.

NTV Moldova

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).