Marcați
COVID-19: 50 la sută dintre pacienți s-au tratat
Aproape 50 la sută dintre pacienții contaminați cu noul coronavirus în țara noastră s-au tratat. Doar în ultimele 24 de ore, 280 au fost externați, însă patru au decedat. Între timp, autoritățile au înregistrat 143 de cazuri noi de infecție, după efectuarea a 1.217 probe de laborator. Asta ridică bilanțul celor infectați la 6.847. Specialiștii atenționează că riscul de contaminare persistă și îi îndeamnă pe oameni să nu meargă la cimitir în perioada 6-8 iunie, când va fi sărbătorit Paștele Blajinilor.

Epidemiologul din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Alexei Ceban, a declarat că rata mortalității în țara noastră este de 67 de decese la un milion de populație, iar incidența de 1.929 de cazuri.

Alexei Ceban a mai declarat că, în această săptămână, rata contagiozității a crescut de la 1,24 la 1,38.

Statisticile mai arată că, în perioada 15-21 mai, numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus a crescut cu 18 la sută, comparativ cu perioada 8-14 mai. Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că, în funcție de evoluția situației epidemiologice din această săptămână, instituția se va expune asupra necesității anulării Paștilor Blajinilor.

La rândul său, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, i-a îndemnat pe cetățeni să fie solidari cu sistemul sănătății și să respecte măsurile de protecție impuse de autorități.

Din numărul total al pacienților, 1.459 sunt angajați ai sistemului sănătății. Dintre aceștia, 821 s-au tratat, iar 12 au decedat. În total, coronavirusul a provocat în țara noastră moartea a 237 de oameni.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).