Marcați
Fără publicitate în centrul Capitalei
Plasarea panourilor publicitare va fi interzisă în zona istorică a Capitalei. Prevederea face parte din noul regulament, prezentat astăzi de primarul general Ion Ceban. El a subliniat că bulevardele şi străzile centrale sunt pestrițe de publicitate, iar uneori afișele imense acoperă complet fațadele clădirilor. Noul document prevede autorizarea publicității doar în patru sectoare și la periferia orașului.

Noul regulament stabilește Capitala în trei zone, inclusiv zona ultracentrală, în care va fi interzisă publicitatea stradală. Instalații de mici dimensiuni vor fi permise în zona restricționată, iar în zona lărgită va fi permisă instalarea atât a panourilor mari, cât și a celor mici, a precizat primarul general Ion Ceban.

Potrivit autorităților municipale, în Capitală sunt aproape 1.700 de panouri publicitare, amplasate haotic. De multe ori, acestea reduc vizibilitatea în traficul rutier și creează dificultăți în procesul de reparație a trotuarelor sau rețelelor inginerești.

Viceprimarul Victor Chironda a declarat că primul regulament privind amplasarea panourilor publicitare în Capitală a fost elaborat în anul 2007 și nu mai corespunde realităților. De aceea, a fost nevoie de elaborarea unui document nou.

Prevederile din noul regulament, elaborat de reprezentanții Primăriei și ai societății civile, nu vor reduce veniturile la bugetul municipal și nici nu vor majora cheltuielile pentru autorități, a precizat viceprimarul Victor Chironda.

Locuitorii Capitalei salută inițiativa municipalității de a demonta instalațiile publicitare din zona istorică a orașului.

Proiectul urmează a fi supus dezbaterilor publice și prezentat Consiliului municipal Chișinău pentru aprobare. De la începutul lunii decembrie, în Capitală au fost demontate 600 de panouri publicitare amplasate ilegal.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).