Marcați
Mandat de arestare pentru Plahotniuc
Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana a emis astăzi mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile pe numele oligarhului Vladimir Plahotniuc. Asta le permite procurorilor să ceară extrădarea fugarului, pentru a-l aduce în fața instanței de judecată. Plahotniuc este suspectat de organizarea unei grupări criminale, escrocherie şi spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Procurorul Dumitru Raileanu, a declarat că Vladimir Plahotniuc a fost citat și anterior, însă nu s-a prezentat la audieri.

Avocatul oligarhului fugar nu s-a prezentat în fața magistraților. Și în data de 11 octombrie, Judecătoria Chișinău cu sediul la Ciocana a emis un mandat de arestare în două dosare penale, intentate pe numele lui Plahotniuc, bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. În perioada 2013-2015, el ar fi creat o schemă infracțională, cu scopul dobândirii, transferării și utilizării unor bunuri, despre care știa că sunt obținute ilicit. Valoarea acestora a fost estimată la aproximativ 18 milioane de dolari și 3,5 milioane de euro, potrivit Procuraturii Anticorupție. Banii erau obținuți ilicit din creditele bancare acordate de BEM, Unibank și Banca Socială. Vladimir Plahotniuc a fugit din ţară la mijlocul lunii iunie, când, la insistența partenerilor externi - SUA, UE şi Federaţia Rusă - Partidul Democrat a cedat puterea în favoarea partidelor de opoziţie, care au învins la alegeri.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).