Marcați
Chicu, despre creditul rusesc: Noi putem restitui acești bani în orice moment, fără nicio penalitate
Ion Chicu susține că prevederile Acordului de creditare semnat de Republica Moldova cu Federația Rusă sunt acceptabile pentru țara noastră. Șeful Guvernului a îndemnat cârcotașii să se abțină de la insinuări și speculații pe seama condițiilor acestui contract.

”Condițiile la situația de astăzi sunt acceptabile pentru Republica Moldova. Creditul va fi angajat cu o dobândă de 2%, pe o perioadă de 10 ani. Moldova are nevoie de acești bani”, a spus Chicu.

Premierul a declarat că toate comentariile critice la adresa acestui acord nu au acoperire și a îndemnat oponenții să citească foarte atent textul contractului.

”Noi putem restitui acești bani, în cazul în care avem lichidități, în orice moment, fără nicio penalitate. Toate comentariile care se fac pe seama acordului sunt fără temei.

Ceea ce se insinuează despre penalitatea de 150% este un neadevăr. Dacă citiți atent articolul 7 din acord, veți vedea că nu este vorba despre 150%”, a declarat Chicu.

Șeful Guvernului a amintit că, în ultimii 5 ani, Moldova a mai angajat asemenea credite suverane bilaterale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).