Marcați
Facilităţi la returnarea creditelor
Comisia Națională a Pieței Financiare le recomandă companiilor de creditare nebancară, inclusiv companiilor de leasing, să revadă condițiile contractuale, pentru a prelungi perioada de returnare a împrumuturilor de către clienți. Demersul are scopul de a ajuta oamenii și companiile în condițiile dificultăţilor provocate de epidemia de coronavirus.

CNPF îndeamnă companiile de creditare să le ofere facilități persoanelor care au luat împrumut, inclusiv prin neaplicarea penalităților sau dobânzi pentru întârzierea plăților. În aceste circumstanțe, companiile de creditare nebancară ar trebui să implementeze politici relaxante în raport cu beneficiarii de produse nonbancare, se arată într-o notă informativă a CNPF. În ţară sunt peste 160 de companii de creditare nebancară. În nouă luni ale anului trecut, acestea au acordat împrumuturi, inclusiv leasing, în sumă de aproape nouă miliarde de lei. Anterior, şi Banca Naţională a îndemnat băncile să le ofere clienților vacante de plată şi să nu calculeze penalităţi pentru întârziere. Deja mai multe instituții financiare au anunţat că implementează măsuri de sprijin în raport cu beneficiarii de împrumuturi.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).