Marcați
Situație gravă la Soroca
Situație epidemiologică gravă în orașul Soroca. Acum o săptămână, autoritățile locale au decretat regim de carantină, iar pacienții suspectați de infectare sunt internați în spitalul raional. Situația se agravează și din cauza contaminării personalului medical. În acest context, oamenii sunt îndemnați să respecte regimul de autoizolare la domiciliu.

Soroca este cel mai mare focar de coronavirs din nordul republicii. La toate ieșirile din oraș au fost instalate puncte de control. Pot trece doar cei care dispun de permise speciale.

Permisele speciale sunt eliberate doar angajaților oficiilor poștale, magazinelor alimentare și de produse de igienă, farmaciilor, băncilor și benzinăriilor. Pentru ceilalți, ieșirea din oraș este interzisă. Cel mai greu în aceste condiții le vine fermierilor, care nu pot ajunge la terenurile agricole.

Directoarea Spitalului raional Soroca, Angela Rusnac, ne-a declarat că instituția, în care sunt internate persoanele infectate și cele suspectate de contaminare cu noul coronavirus, este asigurată cu echipamentul și medicamentele necesare.

Din cauza numărului mare al pacienților, personalul spitalului a fost împărțit în câteva grupuri. Pacienții în stare gravă sunt transportați în Capitală.

Între timp, a ieșit din carantină satul Sofia din raionul Hâncești, după ce niciun localnic nu s-a infectat timp de 14 zile.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).