Marcați
Bani pentru instituțiile medicale
Primăria municipiului Chișinău va aloca 40 de milioane de lei pentru dotarea și necesitățile de urgență ale instituțiilor medicale. Este vorba de fonduri prevăzute inițial pentru reparații capitale și curente în spitale. Anunțul a fost făcut de primarul general Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale. De asemenea, el a anunțat că mai multe familii nevoiașe vor primi produse alimentare cu termenul de valabilitate redus, care sunt păstrate acum în instituțiile preșcolare.

Potrivit lui Ion Ceban, încă 150 de milioane de lei din bugetul municipal vor fi redirecționate pentru necesitate instituțiilor medicale.

Între timp, șeful adjunct al Direcției Educație, Andrei Pavaloi, a anunțat că mai multe familii nevoiașe din Capitală vor primi colete cu produse alimentare, păstrate acum în instituțiile preșcolare.

Direcţia Generală Asistenţă Socială și Sănătate monitorizează starea a 2.496 de beneficiari al serviciilor sociale și persoane singure, aflate în situație de risc. În perioada stării de urgență, asistenții sociali au vizitat la domiciliu aproape 5.000 de locuitori ai Capitalei. Ei au livrat la domiciliu peste 1.200 de pachete cu produse alimentare. Voluntarii și asistenții sociali i-au informat pe aproape 30.000 de beneficiari despre măsurile de profilaxie și de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).