Marcați
Donațiile deputaților pentru lupta cu COVID-19: PSRM – peste 500 000 lei, restul 48 000
Deputații PSRM sunt cei mai generoși. Cel puțin asta rezultă din informațiile prezentate de Secretariatul Parlamentului cu privire la donațiile fracțiunilor pentru lupta cu COVID-19. Totodată, în lista celor care au donat nu se regăsesc parlamentarii din grupul condus de Andrian Candu, ProMoldova.

Deputații, angajații din cadrul cabinetelor deputaților, comisiilor și din cadrul Secretariatului Parlamentului au donat mijloace financiare pentru a susține medicii în combaterea coronavirusului.

Suma acumulată este 684,294 lei.

Secretariatul Parlamentului – 106,864 lei;
Fracțiunea PSRM – 528,973 lei;
Fracțiunea PDM – 15,360 lei;
Fracțiunea Acum Platforma DA – 6,298 lei;
Fracțiunea Partidul ȘOR – 4,101 lei;
Fracțiunea PAS Blocul ACUM– 8,179 lei
Deputatul independent Alexandru Oleinic – 14,519 lei

Suplimentar la donațiile bănești, Secretariatul Parlamentului a oferit mai multe unități de transport care sunt folosite pentru transportarea lucrătorilor medicali din suburbiile capitalei la serviciu. De asemenea, Secretariatul Parlamentului și-a asumat aprovizionarea unor instituții medicale cu apă potabilă suplimentară.
Banii acumulați urmează a fi transferați pe contul special deschis de Ministerul Finanțelor, iar destinatarii sunt Spitalul clinic de boli infecțioase ”Toma Ciorbă” și Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii. Instituțiile sunt printre cele mai solicitate în tratarea pacienților confirmați cu noul coronavirus COVID-19.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).