Marcați
Asigurați cu produse alimentare
Producătorii din țara noastră sunt pregătiți să asigure populația cu poduse alimentare în volum suficient. În context, autoritățile îi îndeamnă pe oameni să nu intre în panică. Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a menționat că nu există motive pentru a goli rafturile magazinelor.

Reprezentantul unuia dintre cei mai mari producători de carne de pui din țara noastră ne-a declarat că întreprinderea este gata să facă față cererii în creștere.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a reiterat că nu există motive de panică și a dat asigurări că țara noastră dispune de produse alimentare în volum suficient.

Mai mulți locuitori ai Capitalei ne-au spus că nu văd necesitatea în achiziția alimentelor în avans, din cauza infecției cu noul tip de coronavirus.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în depozitele producătorilor autohtoni sunt aproximativ 65 de tone de ulei de floarea-soarelui, 829 de tone de produse lactate, 5.360 de tone de carne și 242 de tone de produse din carne. Totodată, producția zilnică de ouă constituie aproape un milion, ceea ce reprezintă un surplus de 10 la sută pentru consumul național. De asemenea, în țară sunt 152 de mii de tone de grâu, suficient pentru, cel puțin, șapte luni de consum intern. În hambare mai sunt păstrate 1,2 milioane de tone de porumb, ceea ce ne-ar putea ajunge pentru doi ani, și 102 milioane de tone de zahăr, suficiente pentru un an.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).