Marcați
Vladimir Putin vine la Chişinău
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, are inclusă în agendă o vizită în Republica Moldova, însă deocamdată nu este stabilită data concretă. Informația a fost confirmată pentru ”Sputnik Moldova” de către purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov. Aceasta va fi prima vizită din ultimii 11 ani la Chişinău a unui președinte al acestei țări.

Vizita va fi efectuată la invitația președintelui Igor Dodon. Anterior, şeful statului a anunţat că Vladimir Putin ar putea veni în Moldova în prima jumătate a anului 2020. Până atunci, părțile urmează să stabilească statutul vizitei - de lucru, oficială sau de stat. Ultima dată, un președinte al Rusiei s-a aflat în Republica Moldova în octombrie 2009. Atunci, Dmitri Medvedev a participat la summit-ul informal al CSI. Igor Dodon a mai anunţat că, în acest an, Republica Moldova ar putea fi vizitată şi de prim-ministrul Federației Ruse, Mihail Mișustin, și de președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).