Marcați
Avertismentul Procurorului general
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a reiterat astăzi îndemnul către subalterni, de a nu se implica în procesele politice. El a criticat dur activitatea de până acum a subdiviziunilor instituției pe care o conduce și i-a somat pe procurori să respecte cu sfințenie legislația. Declarațiile au fost făcute la Adunarea Generală a Procurorilor.

Alexandr Stoianoglo promite să nu mai admită numiri și avansări în funcții pe criterii politice.

"Unicul criteriu luat în calcul va fi cel bazat pe meritocrație. Dialogul cu sfera politică îl poartă doar conducerea Procuraturii Generale și strict sub aspectul de funcționalitate legală a instituției. Alte contacte sau interacțiuni cu politicul vor avea loc în condițiile legii și cu aprobarea conducerii Procuraturii Generale", a spus el.

Alexandr Stoianoglo s-a referit la intrigile și grupările de interese, formate în interiorul Procuraturii Generale, în ultimii ani. El a stabilit trei reguli de bază pentru subalterni, dar și pentru sine, în calitate de conducător.

"Regula numărul unu - procuratura nu este locul unde poți face business. Regula numărul doi - monitorizarea modului de viață al tuturor procurorilor. Regula numărul trei - responsabilitatea pentru starea corupției în organele procuraturii este pusă în sarcina procurorului șef",a declarat Procurorul general.

La final de discurs, Alexandr Stoianoglo a subliniat că nu va mai admite repetarea situațiilor din trecut.

"Pe durata ultimilor ani, procuratura a trecut printr-o serie de încercări și provocări. Angajamente politice, dosare la comandă, show-uri cu mascați, arestări, filări, interceptări ilegale. Toate trebuie să rămână în trecut. Din temele parcurse trebuie să desprindem lecțiile cuvenite, care ne vor permite să asigurăm o funcționalitate normală a organelor procuraturii și să așteptăm o altă atitudine din partea societății",a mai adăugat el.

Alexandr Stoianoglo a prezentat și prioritățile Procuraturii Generale pentru acest an. Este vorba de dezvoltarea capacităților instituției și eficientizarea procesului penal.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).