Marcați
Șeful statului a convocat o ședință de lucru cu președinții și primarii unor centre raionale
Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a convocat o ședință de lucru cu președinții și primarii a 16 centre raionale în cadrul căreia s-a discutat despre crearea Platformelor Industriale Multifuncționale. Interlocutorii au selectat raioanele în care nivelul de industrializare este cel mai scăzut, nu există parcuri industriale sau zone economice libere.

În cursul discuțiilor, șeful statului a menționat intenția conducerii țării de a promova proiecte concrete de industrializare a țării și a îndemnat conducerea raioanelor să participe la realizarea acestei idei.

Igor Dodon a subliniat că în prezent, volumul producției industriale constituie doar 68% din nivelul anului 1989, iar cea mai mare parte a producției industriale este concentrată la Chișinău - 54% și Bălți - 12%.

Reieșind din acest fapt, Președintele țării a indicat asupra necesitații dezvoltării industriei în regiuni - în centrele raionale, lucru care va conduce la crearea a noi locuri de muncă, creșterea salariilor, diminuarea exodului populației peste hotare, sporirea acumulărilor în bugetele raionale etc.

În acest sens, domnul Marin Ceban, administratorul Zonei Economice Libere „Bălți”, care pe parcursul a zece ani de activitate a ZEL a atras 200 mln. euro investiții în această regiune, a prezentat un Concept de creare a platformelor industriale multifuncționale și i-a familiarizat pe reprezentanții administrației publice locale cu informația necesară pentru a evalua posibilitatea creării unor platforme industriale într-o anumită regiune.

Igor Dodon i-a îndemnat pe cei prezenți să vină activ cu propuneri pentru a iniția procesul de atragere a investitorilor în raioanele respective.

presedinte.md

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).