Marcați
Vizita ministrului finanțelor la Anenii Noi
Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în raionul Anenii Noi. El a discutat cu reprezentanții autorităților locale despre cele mai acute probleme ale oamenilor. Primarii au menționat că își doresc modernizarea infrastructurii rutiere, dar și mai multă autonomie financiară.

Vicepreședintele raionului Anenii Noi, Valentin Brinișter, a declarat că una dintre problemele acestei unități administrativ-teritoriale sunt drumurile distruse din cauza circulației intense a camioanelor spre cele 15 cariere.

"Anume agenții economici care activează în domeniul extractiv, în afară de acele impozite clasice care le achită toți, mai achită și taxa pentru folosirea subsolului, extragerea mineralelor pentru activitatea aceasta de carieră. Aici, noi o să venim cu propunerea ca această taxă să fie cu un impact financiar mai mare pentru agenții economici respectivi și cu venituri mai mari pentru bugetul local de nivelul doi", a menționat ministrul Finanțelor Serghei Pușcuța.

În raionul Anenii Noi sunt 45 de localități, în care locuiesc aproximativ 81.000 de oameni. Bugetul raionului pentru anul 2020 este de 403 milioane de lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).