Marcați
Ajutor financiar pentru tinerii antreprenori
Statul va oferi finanțare în condiții preferențiale pentru tinerii care intenționează să-și dezvolte afacerile. Ministerul Finanţelor a anunţat că, pentru acest an, au fost alocate 100 de milioane de lei, în cadrul programului ”Facilitarea de creditare a tinerilor”. Împrumuturile sunt oferite cu o dobândă de 6,5 la sută anual, ceea ce reprezintă cu două punte procentuale mai puțin față de media de pe piaţă.

Pe lângă dezvoltarea mediului de afaceri, prin acţiunile de ajutorare a tinerilor antreprenori, statul urmăreşte stimularea creării locurilor de muncă şi combaterea imigraţiei peste hotare, a spus ministrul finanţelor.

"Este un program important reieșind din acel angajament pe care noi, în ansamblu, ca societate, îl avem față de viitorul țării noastre. Deci, încercăm să menținem populația economică activă, în mod special, acei tineri, să-i menținem să-și continuie viața, să-și vadă viitorul legat de Republica Moldova, dar să nu-și caute realizarea aspirațiilor peste hotarele țării. Pentru aceasta, Guvernul vine cu mai multe programe pentru susținerea inițiativelor de către tineret, inclusiv acel program la care v-ați referit. Finanțarea va fi alocată, sigur că din fondurile bugetului de stat, pentru ca să facem mai atractivă activitatea economică în Republica Moldova", a declarat Sergiu Puşcuţa.

Programul de finanțare a tinerilor a fost lansat anul trecut, când au fost oferite credite în mărime de 94,8 milioane de lei, pentru 146 de tineri antreprenori din 29 de raioane. Majoritatea beneficiarilor au investit banii pentru procurarea tehnicii agricole, sistemelor de irigare, materialului săditor şi semințelor. Tinerii au mai investit în utilarea camerelor frigorifice, serelor, dar şi în conectarea la rețeaua de apă şi electricitate. Beneficiari ai programului pot fi persoane cu vârsta de 18-35 de ani, care dețin o cotă de, cel puțin, 75 la sută din afacere. Suma maximă a unui împrumut este de 1,5 milioane lei. Banii sunt oferiţi prin intermediul a 11 bănci şi companii de creditare nebancară.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).