Marcați
Vor reabilita 1.000 de kilometri de drum
Autoritățile vor să modernizeze pe parcursul acestui an 1.000 de kilometri de drum. Potrivit datelor Ministerului Economiei și Infrastructurii, în cazul a 540 de kilometri este vorba de restanțe din anii trecuți, iar 460 de kilometri sunt porțiuni noi.

Ministerul Economiei și Infrastructurii a lansat, la începutul anului, 13 licitații pentru lucrări de reparație a drumurilor în valoare de 6,6 miliarde de lei. Toate proiectele, printre care și centura de ocolire a Chișinăului, urmează a fi încheiate în termen de teri ani.

"Drumul de ocolire a municipiului Chișinău - sectorul numărul unu, sectorul numărul trei. Aici, costurile sunt de 715 și 410 milioane de lei. În total este mai mult de un miliard de lei. Aici vorbim de porțiunea de drum de beton, care actualmente are două benzi circulante și urmează să fie lărgite la patru benzi", a spus Anatol Usatîi.

Potrivit ministrului, în următoarele săptămâni vor fi lansate alte șapte licitații pentru modernizarea drumurilor, iar lucrările vor fi finanțate din bani împrumutați de la Federația Rusă.

"Un sector de drum foarte lung și foarte important este Bălți-Criva, 133 de kilometri. Costul lucrărilor - 2,44 miliarde de lei. După asta avem Florești – Nicolaevca – Sîngerei. Este o legătură foarte importantă. Cândva, pe această porțiune s-au început lucrările de drum și nu au fost finalizate. Costul este de 150 de milioane de lei", a mai adăugat el.

Anatol Usatîi a amintit că, în acest an, vor fi reparate și drumurile din localitățile rurale. Inițiativa a fost lansată de șeful statului.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).