Marcați
Ajutați de președinte
Peste 3.000 de locuri de muncă urmează a fi create, începând cu acest an, în raionul Dubăsari. Va fi posibil grație inaugurării în satul Pîrîta a unei filiale a Zonei Economice Libere Bălți. Despre asta a anunțat președintele țării, Igor Dodon, în timpul vizitei în raion. El a vizitat locul în care va fi deschisă întreprinderea. De asemenea, șeful statului a discutat cu cetățenii și cu primarii din raion.

Șeful statului a avut o întrevedere cu președintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov, cu primarii și consilierii raionali, cărora le-a comunicat despre elaborarea proiectului de lege privind inaugurarea subzonei economie libere, ceea ce va asigura salarii competitive.

"Eu vreau să vă spun că la Zona Economică Liberă Bălți este de la 12-13 mii de lei în sus. Ei aduc oameni cu mașinile de la 50 de kilometri din jurul Bălțiului, din tot nordul. Noi știm că aici forță de muncă este. Oamenii caută de lucru, să spunem așa cum este. De aceea, când am discutat cu ei și ne-am uitat în ce zone să mergem, eu vreau să fac vreo 14-15 proiecte industriale, pe parcursul anului curent și, când ne-am uitat în zona dumneavoastră, ne-am gândit că ar fi bine să plasăm o zonă economică liberă aici. Doritori, investitori sunt", a spus șeful statului.

Ulterior, el s-a întâlnit, la Coșnița, cu localnicii. Tradițional, el a felicitat familiile cu mulți copii și pe cuplurile longevive.

În timpul discuțiilor cu localnicii, Igor Dodon i-a informat despre inițiativele pe care le-a lansat de curând, inclusiv indexarea pensiilor de două ori pe an, acordarea pensiei de urmaș și relansarea programului ”Un doctor pentru tine”.

La rândul lor, oamenii i-au spus președintelui țării că își doresc drumuri bune, deoarece fostele guvernări nu s-au îngrijit de acest aspect. În acest context, președintele Igor Dodon a amintit că Guvernul a alocat în acest an 23 de milioane de lei pentru reparația drumurilor în raionul Dubăsari, față de doar 10 milioane, câte au fost alocate anul trecut.

"Guvernele precedente dădeau la un sat trei milioane, dar la Corjova, iată, primarul de Corjova numai ce mi-a spus - zero, niciun leu! La unele - trei milioane, la Corjova - nimic. La Mărcăuți - nimic, zero a fost anul trecut. Eu i-am spus Guvernului: ”Asta nu-i normal. Haideți să punem un coeficient și toate satele, în fiecare sat separat, va primi, cel puțin, câte un milion de lei, suplimentar, la drumuri, în acest an", a declarat președintele țării.

Tot la Dubăsari, șeful statului s-a familiarizat cu activitatea unei întreprinderi din satul Coșnița. Aceasta produce saltele, inclusiv ortopedice, de diferite categorii. Igor Dodon i-a salutat pe angajații întreprinderii și a apreciat faptul că producătorul autohton propune mărfuri calitative, deschide locuri de muncă și contribuie la dezvoltarea raionului. De asemenea, președintele a discutat cu directorea unei întreprinderi care produce odorizante pentru automobile cu uleiuri esențiale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).